Atelier eSTé Arnhem
Sieraden voor een speciaal moment

Extra Informatie

Vakantie

We zijn van 5 t/m 20 augustus op vakantie. Daarna zijn we druk aan het verbouwen in ons nieuwe pand aan de Klarendalseweg 370. We hopen daar per (medio) oktober van start te gaan als alles meezit. We houden u op de hoogte! Tot binnenkort!KerstJewelry@deTransformatie 2022


Datum: zaterdag 10 december 2022

Openingstijden: van 12 uur tot 17.00 uur

Locatie: In de Ontvangst- en exporuimte (beganegrond) Kunstfabriek De Transformatie aan de Van Oldebarneveldtstraat 90 in Arnhem

Toegang: gratis

Ontmoet, kijk en koop een mooi, uniek en ambachtelijk sieraad als kerstcadeau voor uw geliefden, familie en vrienden💐

Steph Tjon, edelsmid en oprichter van Sieraden-Ontwerpatelier eSTé Arnhem organiseert, samen met Stephan Bruggeman (Aurorian edelsmederij) en Sebastiaan Stevens, een ludieke Sieraden-Kerstmarkt.

Laat je inspireren door vele mooie, uniek-ambachtelijke en duurzame sieraadontwerpen, onder het genot van een glaasje glüwein of een kopje koffie.

Maak een praatje met de goudsmeden, bespreek jullie ideeën en wensen of neem uw oude of kapotte sieraden mee om na te laten kijken, etc. Je kunt de mogelijkheden met goudsmid Steph Tjon bespreken.

Veel aandacht gaat uit naar Duurzaamheid. Zo werkt Steph Tjon een concept 'Duurzaam Mooi!' uit waarin (gerecycled) papier centraal staat: zo veel mogelijk goed materiaal hergebruiken om een verrassend mooi nieuw sieraad te maken!
 'Ik vind hergebruik van o.a. oud-goud en zilver of diamanten, enz. iets extra's geven aan het nieuwe sieraad: het is net of er dan extra emotie en historisch besef meegaat!', aldus Steph Tjon. ‘Ik vind het daarom extra-bijzonder om oude of geërfde sieraden te hergebruiken voor bijvoorbeeld trouwringen of herinneringsieraden!’

De Japanse papiervouwkunst Origami vormt een grote inspiratiebron voor een van de nieuwe collecties die goudsmid Steph van Atelier eSTé Arnhem momenteel aan het uitwerken is.

Daarnaast heeft Steph een grote passie voor edelstenen en parels!  Dit alles én meer te zien op deze Sieraden Kerstmarkt.  Wellicht neemt u zo'n prachtig en uniek juweeltje mee naar huis!

Neem zoveel mogelijk geïnteresseerde vrienden en familieleden mee om deze unieke happening tot een succes te maken!


Art@deTransformatie 2022
Datum: zaterdag 24 en zondag 25 september 2022
Openingstijden: van 12 uur tot 17.00 uur
Locatie: In en rond Kunstfabriek De Transformatie aan Van Oldebarneveldtstraat 90 en Transformatorplein in Arnhem
Toegang: gratis
Ontmoet, kijk en koop tijdens Art@deTransformatie

Op zaterdag 24 en zondag 25 september 2022 vindt de vierde editie van ART@deTransformatie plaats in en rond Kunstfabriek de Transformatie, het markante monument aan de Van Oldenbarneveldtstraat in Arnhem. Meer dan 60 kunstenaars en andere creatieven openen op deze twee dagen hun deuren van 12.00 tot 17.00 uur.
De deelnemers exposeren hun werk en veel daarvan is dit weekend ook te koop. Het wordt een interessante expositie voor zowel verzamelaars, galeriehouders als belangstellenden voor actuele kunst. 

 

Ook  Atelier eSTé Arnhem zet haar deuren open: U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen naar de bijzondere sieraadontwerpen en hun verhalen erachter en om nader kennis te maken met Steph de goudsmid. Zo heeft Steph in zijn stageperiode in Antwerpen (2011-2012) al een concept van duurzamere sieraden ontwikkeld die hij u graag op de Open Atelierdagen wilt tonen. Het zijn sieraden gemaakt van zoveel mogelijk gerecycleerde materialen, waaronder papier en parels, kralen en edelstenen. Het streven is de collectie zo duurzaam en milieu- en ecologisch-verantwoord te maken, tegenwoordig helemaal actueel. Laat u verrassen door het resultaat!
Deze bijzondere sieraden zullen op de Open Atelierdagen ook te koop zijn, de oplage is zeer beperkt.

Heeft u zelf een idee voor een sieraad: Steph kan u helpen met uw ontwerp. Zo kan hij helder en open vertellen wat de mogelijkheden binnen uw budget zijn. Neem vooral ook uw sieraden meenemen ter controle; goudsmid Steph geeft u vrijblijvend advies. Wij zitten op nr. 90, eerste verdieping.


Wat is er ondermeer te zien en te doen?

  • Op zaterdag wordt de opening om 12.00 uur verricht worden door wethouder van Cultuur, Cathelijne Bouwkamp.
  • Bezichtigingen van tentoongesteld werk in de ateliers en studio’s en kennismaken met de creatieven zelf.
  • In de Boderuimte (meteen naast de ingang) presenteren deelnemers zich met elk een klein kunstwerk dat te koop is voor een bedrag onder de 200 euro.           
  • In de Transformatie Kunstruimte (ruimte 3.31) exposeren makers van monumentaal en groot ruimtelijk werk.
  • In Pianostudio Arnhem zijn (aspirant) pianisten en musici welkom om kennis te maken in een ruimte waarin muziek maken centraal staat
  • Omstand biedt ruimte aan jong talent om zich te laten zien met hun werk.
Cursus Goudsmeden
Voor beginners en gevorderden
Goudsmeden is het eeuwenoude ambacht van het vervaardigen van sieraden. De mooiste sieraden komen voort uit een combinatie van technieken en creativiteit. Onder leiding van gediplomeerd goudsmid Steph kunt u werken aan uw eigen sieraadontwerpen die uitgevoerd kunnen worden in (edel)metaal naar keuze. Vaak begin je door een proeve te maken in messing en alpaca, maar al snel zal je jouw ideeën uit gaan voeren in het zilver, goud of platina. De groep zal uit maximaal 5 cursisten bestaan, dit geeft Steph de mogelijkheid om iedere cursist individueel en aandachtig te kunnen begeleiden.

U kunt op elk moment starten. U kunt zich alleen of met anderen opgeven via onze mail met uw contactgegevens. Ik neem dan contact met u op om de wensen te bespreken en een traject samen uit te stippelen.

 

Ook kan je, na overleg met Steph de goudsmid, samen met je vriend of vriendin elkaars (trouw)ringen gaan maken; wel binnen de grenzen van het haalbare.

Start je voor het eerst dan is het wellicht wenselijk een basispakket aan gereedschap aan te schaffen. Dat is bij ons verkrijgbaar. Het omvat de basis benodigdheden zoals een zaag, vijlen, hamer, en dergelijke. De verkoopprijs wordt bepaald door onze inkoopprijs plus 21% BTW. Alle gewenste extra benodigdheden voor jouw sieraadidee kunnen tegen groothandels-inkoopprijzen voor de cursist ingekocht worden. De cursist is echter daaroverheen BTW verschuldigd.
Wilt u eerst kennismaken en een kijkje in het atelier komen nemen dan kan dat natuurlijk. Het atelier is op afspraak te bezoeken.

 


 

Lezing over het Goudsmeden (Goud, Edelstenen en Maatschappij)
Voor groepen geïnteresseerden

 


Goud, edelstenen en parels hebben sinds mensenheugenis grote aantrekkingskracht uitgeoefend op allerlei vlak. Oorlogen werden erdoor én ervoor gevoerd. Volkeren uitgemoord, continenten geplunderd…
De mooiste en kostbaarste kunstwerken werden er van deze zeldzame en begeerlijke materialen gemaakt, soms met technieken die eeuwenlang ’verborgen’ zijn gebleven.
Waarom is goud door de eeuwen heen zo geliefd en begeerd geweest? 

Waarom is men eigenlijk sieraden gaan maken en gaan dragen?

Waarom investeert men in goud en edelstenen? 

Wat bepaalt de waarde ervan? 

Hoe wordt het ontgonnen, toen en nu?

 Wat is fair-mind goud?

Antwoord op deze vragen en meer komt u te weten en krijgt u te horen tijdens de lezing.
Ook kunt u een sieraad of erfstuk meenemen en dan kan Steph de goudsmid naar de staat ervan kijken en adviseren of er onderdelen wellicht gerepareerd moeten worden, enzovoort.
Voor informatie kunt u een berichtje sturen met vermelding van lezing, het aantal toehoorders en eventueel iets over de groep.
DANKWOORD   

 Mijn grote dankbaarheid wil ik uitspreken naar iedereen die mij met raad en daad hebben bijgestaan tijdens deze mooie reis tot aan dit moment toe! Ten eerste natuurlijk mijn partner voor alle geduld, steun, aanmoediging en liefde. Zonder jouw liefde en steun zou mijn ‘schip’ nooit zo’n mooie koers hebben kunnen varen. Je bent mijn rots in de branding! 🙏 💖 Mijn geweldige docenten, ieder een kei in zijn vakgebied: w.o. Christiaan-Jan Martijnse, Nico Delaide, Laurens van Rens, Don Staakman, Jan Matthesius, Harry Brookhuis. Ben elke dag zó verschrikkelijk dankbaar dat jullie mij (en natuurlijk ook al die andere mede-studenten) zo geduldig de beginselen van het vak hebben geleerd. 🙏💝💐 En daarnaast ook de juweliers en goudsmeden die mij de kneepjes (en zweepslagen soms) van het vak in de praktijk hebben geleerd: met name Hans Aalbers en Raymond Herman 🙏💝 Mijn ongelofelijk getalenteerde muziekvriend en top-fotograaf Istvan Szabo voor de mooie plaatjes van mijn stukken: jouw foto’s zijn de ‘juwelen’ op mijn website!🤩💝 Ook mijn mede-studenten bedankt: door jullie was het een waanzinnige tijd op school. Het maakte niet uit in welke klas je zat: twas één ‘grote club vak-idioten. De tijd is voorbij gevlogen! 💝 En nu steeds vaker ook mijn collega’s goudsmeden waarmee we eindeloos over het vak kunnen uitweiden en elkaar kunnen stimuleren en uitdagen. 💝🍻 En tenslotte mijn familie, vrienden, kennissen, maar ook mijn leuke en lieve klanten: dank jullie allemaal voor al jullie adviezen, steun én opdrachten waar ik veel aan heb gehad tot het maken van deze stap🙏🍻💝